over Jacqueline Verhees

Geboren in hartje ’s-Hertogenbosch (1960) en opgegroeid in Sint-Michielsgestel, met het landschap van de Dommel als vanzelfsprekend decor. In 1988 studeerde ik af als tuin- en landschapsarchitect aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Met daarbij een deelstudie Urban Design aan de faculteit Bouwkunde in Delft, waar ik de ontwerpgerichte samenhang ontdekte tussen mijn vakgebied en dat van stedebouw en architectuur.

In het Atelier ‘De Kern Gezond’ in Den Haag werkte ik onder leiding van Alle Hosper aan herinrichting van de openbare ruimte in de binnenstad. Van 1992 tot 1997 was ik (de eerste full-time) landschapsarchitect bij Stadsontwikkeling Maastricht. Daar werd een integrale aanpak -het stadsontwerp- in de volle breedte ingezet en werkte ik aan alle voorkomende plannen in stad en landschap.

Vervolgens bouwde ik mee aan het bureau Rein Geurtsen & partners; als senior ontwerper/projectleider en vanaf 2007 ook als lid van de directie. Het bureau specialiseerde zich in complexe projecten van stedelijke vernieuwing. Dat leidde veelal tot een langdurige en intensieve betrokkenheid. Zoals bij het Centrumplan Houten, Merwehoofd Papendrecht, Bestuurlijk Knooppunt Zwijndrecht, Marktplein&F-buurt in de Bijlmer, Centraal Stadsgebied-noord Amersfoort en Etalage naar de Toekomst Lochem. Grote projecten waaraan ik bijdroeg vanaf eerste verkenning en tekende voor de inrichting op maaiveld, vaak tot op detailniveau.

Sinds 2012 werk ik onder eigen naam als Verhees voor Landschap.

logo